Wederom een recept van Donna Hay. Altijd eenvoudig te maken en lekker.
Nodig: (2 pers)
4-6 plakken bladerdeeg
Bakje olijventapenade (of zelf maken)
Pot geroosterde paprika's (of zelf 2 roosteren)
100gr mozzarella, in stukjes
handvol basilicum, fijngesneden.
40-50gr geraspte parmezaan
olijfolie
peper
Kokerellen
Verwarm de oven tot 200°C. Gebruik een lage schaal of bakplaat voor de taart.
Leg bakpapier op de bodem. Bekleed met bladerdeeg met een opstaande rand van ongeveer 2cm.
Verdeel de tapenade over het deeg, leg daarop de paprika's en mozzarella. Als laatste wat peper erover. Vouw de deegranden iets naar binnen. Bak 12–15 minuten. Strooi de basilicum en kaas erover plus een beetje olijfolie. Eet smakelijk.
=> Zelf paprika's roosteren, in vier stukken snijden, met kwastje bestrijken met olijfolie, wat zout/peper erover. Op een bakplaat (met bakpapier bekleed) in de oven, 200 graden, 20-30 minuten.
=> Zelf tapenade maken, 100 gr groene of zwarte olijven, 1-2 tenen knoflook, 1 eetl pijnboompitten, 2-3 eetl olijfolie. Dit alles in de keukenmachine pureren tot een smeuïge massa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten