Translate

zondag 24 juni 2012

Pittige tomatensoep


Voor deze soep rooster je eerst tomaten in de oven, dit geeft een intense tomatensmaak.

Nodig: (4-6 pers)
Geroosterde tomaten:
  • 6 trostomaten, in vieren gesneden
  • 3 a 4 eetl olijfolie
  • 1 theel thijm
Verwam de oven voor op 170 graden.
Plaats de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven.
Strooi zout, peper, thijm en olijflie erover. Rooster 1 uur in de oven.

Voor de soep:
  • 1 ui, grof gesnipperd                             
  • 3 tenen knoflook, grof gesnipperd
  • 1 rode peper, grof gesneden (of theel sambal)
  • 1 klein blikje tomatenpuree                          
  • 1 pak tomatensap
  • handvol koriander, gesnipperd
  • 1 bouillon blokje (kip of groente)
  • 1 theel suiker
  • olijfolie
Kokerellen
Bak de ui aan in olie.
Voeg de knoflook, peper, tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten.
Doe ¾ van de koriander, de tomatensap en bouillon blokje erbij.
Breng aan de kook en laat 3-4 minuten pruttelen. 
Pureer het geheel in een blender of keukenmachine.
Doe de soep terug in de pan en voeg naar smaak peper, zout en de suiker toe. 
Verwarm nog even.
Snij ondertussen de geroosterde tomaten in blokjes.
Doe de soep in kommen, leg in iedere kom wat tomatenblokjes en koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten