Translate

vrijdag 13 april 2012

Bloemkooltaart


Nodig: (2 pers)
  • kleine bloemkool
  • 3 a 4 aardappelen
  • 1 rode ui
  • gerapste kaas (peccorino/parmezaan)
  • handvol zwarte of groene olijven
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2-3 eieren
  • peper, zout
Oven voorverwamen op 190 graden.
Kook de aardappelen en bloemkool, bak ondertussen 
de gesnipperde ui.
Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove massa.
Voeg wat peper toe en meng goed.

Snij de olijven doormidden en de gedroogde tomaten in stukjes.
Klop de eieren los, meng dit samen met de olijven en tomaten door 
de aardappel/bloemkool puree. Meng dan de helft van de kaas erdoor.
Beboter een spring/bakvorm en bestrooi de binnenkant met paneermeel. 
Het mengsel erin en de rest van de kaas erover. 
In de oven op 190 graden ongeveer 20-25 minuten.

Variatie: Ipv olijven en kaas, 100gr chorizo in blokjes, samen met de ui bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten