Translate

dinsdag 10 april 2012

Muhammara



Een 'oosterse' versie van tapenade. Hou je van lekker pittig, gebruik dan ipv pikante paprikapoeder een theelepel sambal.
 Nodig:
  • 2 a 3 paprika's
  • 65 gr walnoten                                                           
  • 65 gr cashewnoten
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • beetje zout
  • halve/hele theel pikante paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • halve eetl citroensap
  • 1 a 2 eetl olijfolie
  • halve eetl balsamico azijn/creme
Bereidingswijze
Rooster de paprika’s. (midden in oven, onder/bovenwarmte 200 graden, 
ongeveer 20 a 25 minuten)
Laat de paprika’s volledig afkoelen.
Rooster de walnoten, cashewnoten en komijnzaadjes in een droge koekenpan. 
Laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of met staafmixer) en pureer totdat je een smeuïge pasta hebt. Proef en breng naar wens op smaak met nog wat extra peper, zout, citroen en paprikapoeder. Serveer de muhammara b.v. met pita-broodjes of stokbrood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten