Een 'oosterse' versie van tapenade. Hou je van lekker pittig, gebruik dan ipv pikante paprikapoeder een theelepel sambal.
Nodig:
- 2 a 3 paprika's
-
65 gr walnoten
- 65 gr cashewnoten
- 1 theelepel komijnzaadjes
- beetje zout
- halve/hele theel pikante paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- halve eetl citroensap
- 1 a 2 eetl olijfolie
- halve
eetl balsamico azijn/creme
Rooster
de paprika’s. (midden in oven, onder/bovenwarmte 200 graden,
ongeveer 20 a 25 minuten)
ongeveer 20 a 25 minuten)
Laat
de paprika’s volledig afkoelen.
Rooster
de walnoten, cashewnoten en komijnzaadjes in een droge koekenpan.
Laat afkoelen.
Laat afkoelen.
Doe
alle ingrediënten in een keukenmachine (of met staafmixer) en pureer
totdat je een smeuïge pasta hebt. Proef en breng naar wens op smaak
met nog wat extra peper, zout, citroen en paprikapoeder. Serveer de
muhammara b.v. met pita-broodjes of stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten