Translate

dinsdag 3 april 2012

Pita met geroosterde groenten

Een recept uit een australisch kookboekje. Een favoriet van ons. Bij visite ook iedere keer een 'hit'. De macadamia noten pesto maakt het bijzonder.

Nodig: (2 pers)                                 
1 rode paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
4 a 6 pita broodjes
olijfolie

Voor de pesto:
50 gr macadamia noten
1 a 2 tenen knoflook
basilicum, flinke bos
olijfolie
1 theelepel honing

Oven voorverwarmen op 200 graden.
De paprika in 8 stukken verdelen, de aubergine en courgette in dikke plakken snijden.
De paprika op een bakplaat/rooster (met bakpapier), bestrijken met olijfolie en zout/peper erover. Als eerste de paprika in de oven. 

De courgette en aubergine op een bakplaat/rooster leggen. Ook bestrijken met olijfolie en met zout/peper bestrooien. Na ongeveer 20 minuten bij de paprika in de oven. Wij gebruiken dan de stand 'multi hete lucht' op 160 graden. Alles nog 10 minuten roosteren. 

Ondertussen de pesto maken. Eerst de noten in de keukenmachine dan de rest en pureren. Olijfolie toevoegen tot het smeuïg is.

De geroosterde groenten in een vuurvaste schaal doen en op een rechaud/theelicht op tafel. 
Pita broodje langs de rand half opensnijden. In een broodrooster verwarmen op stand 3. (wij zetten de broodrooster meestal op tafel) Eerst pesto in het broodje smeren daarna groenten er in, heerlijk!!

=> De broodjes zijn misschien niet voldoende voor een maaltijd. Met soep erbij of
     stokbrood met tapenade is het een hele maaltijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten