Translate

zondag 1 april 2012

Mediterrane schotel met tomaat en mozzarella



Nodig: (2 pers)                                                     
4 tomaten 
bosje basilicum
bosje koriander
1 a 2 sneetjes brood of stukje ciabatta
1 bol mozzarella  (in plakjes)
4 eetl olijfolie
salami  (broodbeleg)
ciabatta
peper

Kokerellen
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • De tomaten doormidden snijden en de zaden eruit halen. In plakken snijden en in een ovenschaal leggen.
  • De plakken salami erover, dan de helft van de basilicum. Daarna de plakjes mozarella.
  • Voor de saus, restant basilicum, koriander en olijfolie pureren en over de mozarella verdelen.
  • Verkruimel het brood in een keukenmachine. Niet te fijn. Strooi de broodkruimels over de schotel.
  • Peper erover, in de oven op 200 graden ongeveer 15 min.
  • Serveer er ciabatta (en eventueel tapenade) bij.

Het recept kan ook zonder salami, dan wat zout over de tomaten strooien,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten