Translate

vrijdag 6 april 2012

Lamsschotel met zuidvruchten


Nodig: (4 personen)

  • 2 eetl. olijfolie                                                     
  • 500 g mager lamsvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 dl rundvleesbouillon (van blokje)
  • 2 a 3 eetl tomatenpuree
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 flinke theel gemalen komijn (poeder)
  • 1 flinke theel kaneel
  • 1 eetl ras al hanout kruiden
  • 125 gr dadels in stukjes
  • 125 gr gedroogde abrikozen in stukjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 100 gr pistache noten (optioneel)

Kokerellen

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 5 min.
  2. Doe de bouillon erbij. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, sinaasappelschil en sap plus specerijen erdoor. Breng dit aan de kook en laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur op laag vuur stoven.
  3. Schep dadels en abrikozen (en eventueel pistache noten) door de stoofschotel. Laat onafgedekt nog 15 min. zachtjes pruttelen.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker erbij
Couscous en geroosterde aubergine (plakken in de lengte) en rode paprika (in vier stukken) op 180 graden, half uur in de oven met wat olijfolie, zout en peper. Serveer er eventueel walnotenpesto bij. (100 gr walnoten, 2 tenen knoflook, verse basilicum, olijfolie, wat zout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten