Nodig: (4 personen)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 dl rundvleesbouillon (van blokje)
- 2 a 3 eetl tomatenpuree
- 2 blikjes tomatenblokjes
Kokerellen
- Doe de bouillon erbij. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, sinaasappelschil en sap plus specerijen erdoor. Breng dit aan de kook en laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur op laag vuur stoven.
-
Schep dadels en abrikozen (en eventueel
pistache noten) door de stoofschotel. Laat onafgedekt nog 15 min.
zachtjes pruttelen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker erbij
Couscous en geroosterde aubergine (plakken in
de lengte) en rode paprika (in vier stukken) op 180 graden, half uur
in de oven met wat olijfolie, zout en peper. Serveer er eventueel
walnotenpesto bij. (100 gr walnoten, 2 tenen knoflook, verse
basilicum, olijfolie, wat zout)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten