Translate

zaterdag 14 april 2012

Thaise salade


Nodig: (4 pers)                                                    
  • 400 a 500 gr kipfilet
  • 175 ml kokosmelk
  • 4 eetl ketjap manis
  • 5 a 6 eetl bruine suiker
  • 2 grote komkommers
  • 1 of 2 theel chillieflakes
  • 3 sjalloten, gesnipperd
  • 200 gr cashewnoten, gehalveerd
  • bosje koriander
Kokerellen
Snij de kipfilet in blokjes.
Doe de kokosmelk, suiker en ketjap in een koekepan. 
Voeg meteen de kip toe en breng dit langzaam aan de kook. 
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren.
Haal van het vuur en laat de kip afkoelen in de vloeistof.
Schil de komkommer, halveer deze en over de lengte doormidden snijden.
Haal de zaadlijsten eruit. (eruit schrapen met een lepel gaat vaak goed)
Met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in lange dunne 
linten schaven. Doe de kip in een saladeschaal, mix met alle andere ingredienten. 
Serveer b.v. met ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten