Nodig: (4
pers)
- 400 a 500 gr kipfilet
- 175 ml kokosmelk
- 4 eetl ketjap manis
- 5 a 6 eetl bruine suiker
- 2 grote komkommers
- 1 of 2 theel chillieflakes
- 3 sjalloten, gesnipperd
- 200 gr cashewnoten, gehalveerd
- bosje koriander
Kokerellen
Snij de kipfilet in
blokjes.
Doe de kokosmelk,
suiker en ketjap in een koekepan.
Voeg meteen de kip toe en breng dit
langzaam aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren.
Haal van het vuur en
laat de kip afkoelen in de vloeistof.
Schil de komkommer,
halveer deze en over de lengte doormidden snijden.
Haal de zaadlijsten eruit. (eruit schrapen met een lepel gaat vaak goed)
Haal de zaadlijsten eruit. (eruit schrapen met een lepel gaat vaak goed)
Met een dunschiller
of kaasschaaf de komkommer in lange dunne
linten schaven. Doe de kip in een
saladeschaal, mix met alle andere ingredienten.
Serveer b.v. met
ciabatta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten