Translate

donderdag 26 april 2012

Frambozentaart

Een makkelijk te maken taart, kost wel even wat tijd maar niet al te vet en met vitaminen van de frambozen:-) Ik gebruik hiervoor een springvorm van 22 cm.
Nodig: 

      Een rol tarwe biscuit                                      
125 gram roomboter
400gr magere kwark
doosje frambozen
1 pot frambozenjam
5 gelatine blaadjes
3 a 4 eetlepels suiker

Kokerellen
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de roomboter in een kleine pan en maal ondertussen de helft a 3/4 van de rol biscuit grof in een keukenmachien of in een theedoek leggen met je handen of een deegroller fijndrukken. De biscuit bij de gesmolten boter voegen, goed mengen. Doe het mengsel in de springvorm en zet een half uur in de koelkast. Maak ondertussen de taartvulling.                                                    
Vermaal de frambozen in een keukenmachine of prak ze fijn met een vork. Meng de frambozen en suiker door de kwark. Verwerk de gelatine zoals aangegeven op de verpakking en voeg toe aan het kwarkmengsel. Verdeel de kwark over de biscuitbodem. Schud wat heen en weer met de vorm om de kwark gelijkmatig te verdelen. Zet 2 a 3 uur in de koelkast. Verwarm de jam en verdeel dit over de taart. Schud weer wat heen en weer met de vorm voor een goede verdeling. Zet nog minimaal 1 uur in de koelkast.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten