Translate

maandag 30 april 2012

Hartige muffins met venkelsalade


Voor de muffins (4 stuks)
  • 100gr zachte kaas (geitenkaas, brie, blauwe kaas)
  • 50gr pecan- of pistachenoten
  • 175gr bloem
  • 1 ei
  • 1,5 eetl bieslook
  • wat boter, zout, peper
Voor de salade                                             
  • 1 venkelknol                                              
  • 1 eetl honing
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • zout, peper
  • 3 eetl olijfolie
  • bakje waterkers
Kokerellen
  1. Voor de muffins, oven verwarmen op 180C. Indien nodig, de muffinvorm invetten. Klop het ei los. Snij de kaas, bieslook klein en hak de noten in stukjes. Doe de bloem met wat zout en peper in een kom. Voeg water en het ei toe. Mengen met water totdat een soepel deeg ontstaat. Voeg de kaas, noten en bieslook toe, goed mengen. Deeg in de vormpjes en 15 tot 20 minuten in de oven.
  2. De salade, meng voor de dressing, de olie, honing en sinaasappelsap. Snij de venkel fijn of maak lintjes met een kaasschaaf. Schil en rasp de appel. Voeg venkel, appel en waterkers samen, doe de dressing erbij. Goed mengen. Naar smaak zout en peper toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten