Translate

woensdag 9 mei 2012

Gehaktterrine


Vorige week uitgeprobeerd. Het was smaakvol. In dikke plakken op het bord oogt het leuk.  De bodem was klef door het nat dat uit het gehakt en de groenten was gekomen.  Ondanks dat ik de (gesneden) groenten een half uur in een vergiet had laten uitlekken. Misschien helpt een laagje paneermeel op de bodem. Heeft iemand een andere oplossing/idee?

Nodig: (2 pers)
250-300gr rundergehakt                                                            
2 stengels prei, fijn gesneden
2-3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
bladerdeeg
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 eetl tomatenketchup
1 eetl pittige mosterd
1 eetl italiaanse kruiden
4-5 eetl paneermeel
zout en peper

De groenten na het wassen goed laten uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gehakt mengen met zout, peper, knoflook, tomatenketchup, mosterd en paneermeel. 
In twee helften verdelen.  
Een (kleine) cakevorm of andere ovenschaal geheel bekleden met bladerdeeg. Een deel over de randen laten vallen zodat daarmee de vulling/terinne kan worden afgedekt.
Doe een laagje paneermeel op de bodem, de helft van het gehakt erover verdelen, dan de groenten, daarop de andere helft van het gehakt. Sla het bladerdeeg over de vulling, druk overal goed dicht. Dit kan je eventueel ook met een vork doen. In de oven 30-35 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten