Translate

dinsdag 15 mei 2012

Snelle oosterse noedels


Nodig: (2 pers)
  • 300 gr groene, witte of spitskool, gesneden  
  • 3-4 stengels bosui, in stukjes
  • 80-100gr taugé
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 6-8 eetlepels chilisaus
  • handvol cashew noten, gehalveerd
  • plantaardige olie (bv zonnebloem)
  • eetl limoensap
  • 250gr noedels (of bami)
  • zout
Kokerellen
Gebruik voor dit gerecht een wok op hoog vuur. Bereid de noedels/bami 
zoals de verpakking aangeeft. Verhit plantaardige olie, bak de bosui 1 
minuut, dan de knoflook erbij, ook 1 minuut wokken. Voeg de kool toe, 
bestrooi met wat zout, bak ongeveer 4-5 minuten. (Spitskool iets langer) 
Doe de chilisaus, limoensap, noten en taugé erbij. Nog 2-3 minuten bakken. 
Voeg de noedels toe, goed mengen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten