Nodig: (2 pers)
- Spinazie (300 g)
- Blik kikkererwten
- 1 grote aardappel vastkokend, geschild
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theel komijn
- 1/2 tl kurkuma
- Handvol verse koriander, gesneden
- Paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 1 pak pitabroodjes
- Optioneel: rucola (75 g)
- olijfolie
Kokerellen
Verhit olie in een wok.
Voeg de spinazie in delen toe en al omscheppend een paar minuten laten slinken. In een vergiet laten afkoelen, druk het vocht eruit. Snij de aardappel
in blokjes. Kook in ongeveeer 10-15 min. gaar.
Stamp/pureer de aardappel
met de kikkererwten en komijn, 1 eetl olie, sambal, knoflook,
kurkuma tot een puree. Roer de spinazie, verse koriander,
paneermeel, ei, peper en zout erdoor. Vorm met natte handen (of met wat
bloem) 4 burgers. Leg 30 min. in de koelkast. Verhit olie in een
koekenpan en bak de burgers in 10-15 minuten goudbruin. Bak ondertussen de broodjes in een broodrooster. Snij ze
eerst open. Vul ze met de burgers en eventueel wat rucola.
Lekker erbij b.v. soep of ciabatta met aioli.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten