Een leuk kookprogramma op de BBC, the little paris kitchen met Rachel Khoo. Dit recept van haar deze week uitgeprobeerd. Het was yummie.
Nodig: (2 pers)
* 2
a 3 aardappelen
*
1 sjalot
*
1 teen knoflook
*
100gr spekblokjes
*
half glas witte wijn
(of
1 eetl witte wijnazijn en 2 eetl basalmico creme)
*
100gr zachte franse kaas
*
1 laurierblad
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Snipper de sjalot en knoflook. Snij de kaas in blokjes. Bak de
spekjes, ui en knoflook goudbruin. Voeg de wijn en laurierblad toe.
Laat 5 a 10 minuten bruttelen totdat de wijn voor de helft verdampt
is. Met de azijn en basalmico nog 5 minuten laten pruttelen.
Haal
de pan van het vuur, verwijder het laurierblad, voeg de gerapste
aardappel en kaas toe. Meng goed. Doe het mengel in muffinvormpjes of
2 kleine ovenschaaltjes. In de oven ongeveer 20 minuten.
Erbij b.v. kastanje champignons uit de oven. Haal de steeltjes van de champignons, vul ze (achterkant) met een zelfgemaakte tapenade van basilicum/rucola/knoflook en olijfolie. Wat olijfolie sprenkelen in een ovenschaal, de champignons erin met eventueel nog een gedroogd tomaatje erop. Ongeveer 15 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten