Translate

zondag 27 mei 2012

Toscaanse pasta

Bij het opruimen van een kast vond ik een oud schriftje met recepten. 
Deze kon ik me goed herinneren. Erg lekker van smaak door de wijn.

Nodig: (2 pers)
  • 200 a 250gr pasta
  • 250 gr kipfilet, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes 
  • 100-150ml groentebouillon  (blokje)                                                                                 
  • 1 glas rode wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • theel tijm
  • peper, zout
  • parmezaanse kaas
Tip: Indien verkrijgbaar, blokje champignon- of eekhoorntjesbroodbouillon gebruiken, 
       dat komt de smaak ten goede.

Kokerellen
Kipfilet rondom aanbakken, knoflook erbij en even meebakken. 
Bouillon, tomatenpurree en wijn erbij. Ongeveer 30 minuten zacht laten stoven.
Na 20 minuten de champignons en tijm erbij. Naar smaak zout, peper toevoegen.
Pasta ondertussen koken. Pasta en saus mengen. 
Op het bord wat parmezaanse kaas erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten