Translate

vrijdag 18 mei 2012

Pindasoep


Nodig:(4 pers)
  • 200gr pindakaas
  • 3 lente uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 liter water
  • 2 rode pepers of 1 theel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 groentebouillon tablet
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100gr tauge
  • Zout, peper, olie

Kokerellen

  • Bak de lente-ui en knoflook aan in wat olie.
  • Snij de pepers open, schraap de meeste zaadjes eruit. Snij in stukjes, voeg bij de ui en knoflook. (of sambal)
  • Giet water in de pan en doe de pindakaas erbij.
  • Ketjap en bouillonblokje erbij.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Zodra het kookt, het vuur laag zetten, 15 minuten laten koken.
  • Tomaat en tauge toevoegen, nog 1 a 2 minuten laten pruttelen.
  • Zout en peper toevoegen naar smaak.                                                                                                                 
    Tip:
    Paksoi ipv tomaten gebruiken. Er maaltijdsoep voor 2 personen van maken door kipfilet in blokjes toe te voegen. Met wat stokbrood of turks brood erbij.                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten