Nodig: (10-12 cupcakes)
125gr zelfrijzend bakmeel
100gr boter, op kamertemperatuur
50-75 gr suiker
2 eieren, op kamertemperatuur
75ml yoghurt
1 citroen, sap en rasp
Topping
75-100 gr poedersuiker
75gr creme fraîche
75gr creme fraîche
rasp van 1 citroen
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de suiker met de
boter tot een luchtig geheel. Voeg beetje bij beetje het meel toe en
mix telkens goed. Voeg de rasp en sap van de
citroen toe en mix door het beslag.
In een andere kom de eieren door de yoghurt kloppen met de mixer
op middelhoge snelheid. Voeg het yoghurt mengsel bij het cakebeslag. Roer met een lepel het geheel
goed door elkaar.
Schep het beslag in de cupcakevorm(en). Met een tweede lepel schraap je het beslag makkelijk in de vormpjes. Vul ze tot 2/3.
Bak 20-25 minuten in de oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.
Meng/mix de creme fraiche met de poedersuiker, voeg telkens een beetje
poedersuiker toe.
Doe de topping op de cupcakes en strooi er wat citroenrasp bovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten